Bedrijfsyoga

VRIJ-MAN biedt naast reguliere hatha yogalessen ook een compleet aanbod aan voor bedrijven.
Is er binnen je bedrijf veel ziekteverzuim, kampen werknemers met (beginnende) burn-out of stress gerelateerde klachten dan is bedrijfsyoga wellicht een mooie aanvulling op jullie vitaliteitsaanbod. Ook als jullie nog gezond en vitaal zijn als bedrijf kan mijn aanbod van yoga-adem-meditatie-mindfulness je medewerkers motiveren en inspireren gezond te blijven. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, aldus het spreekwoord.
Wat VRIJ-MAN zo bijzonder maakt is dat Kirsten zich onderscheid door echt te kijken naar wat je als individu of bedrijf nodig hebt.
Kirsten: "Ik richt me met hatha yoga vooral op het contact maken met je zachte kant. Door zachter te zijn voor jezelf kan er ruimte komen. Deze ruimte brengt je verder dan dat je meteen alles heel strak en met druk doet, dan is de rek er letterlijk en figuurlijk al snel uit. Dit is ook wat ik herken in de samenleving en deze gejaagde tijd. We vergeten dat mildheid, voelen en zachtheid, naast een rustige discipline, nodig zijn als tegenhanger."
Ik heb in mijn rugzak voldoende gereedschap zitten om me in te leven in mensen om me heen; aanvoelen, begrijpen een open en vriendelijke aandacht zijn kenmerkend. Ik help mensen alles in een breder perspectief plaatsen en help de medewerker zo op weg naar ruimer en vrijer leven. Ik ben in staat om tot de kern te komen en mensen terug in hun eigen kracht te plaatsen door hen dat zelf te laten ervaren. Iedereen is krachtig vanuit zijn eigen kern. Vaak zoeken we die kern buiten onszelf en dan verliezen we ons. Bedrijfsyoga biedt een mooie balans tussen bewustwording, ontspanning en inspanning, met de adem als grootste sleutel tot succes.


Aanbod van diensten

Kirsten_FC

Yoga na het werk

Als onderdeel van het vitaliteitsprogramma van je bedrijf kan ik yoga-na-het-werk verzorgen. Yoga na het werk kun je zien als een korte power break meteen na werktijd. Een korte les van 45 minuten om daarna los van alle werkspanning optimaal van je avond, zonder werk, te kunnen genieten. Dit kan een kennismakinsreeks zijn (4 lessen) of voor een langere afgesproken termijn.
Kirsten_FC

Online stoelyoga op het werk

Yoga op het werk wordt meestal op de stoel gegeven. Zo kunnen de werknemers in hun pak/werkkleding hun werkzaamheden onderbreken voor een korte duur. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun werk onderbreken met yoga minder stress ervaren, beter bestand zijn tegen veranderingen, meer focus hebben en op de lanage termijn minder uitvallen door ziekte. In deze korte break van maximaal 30 minuten werken we aan ontspanning en versoepeling van spanningsgebieden zoals nek, schouders, armen en rug. Maar ook aan het versterken van de core. We doen wisselende ademoefeningen die de sleutel zijn tot bewustwording en ontspanning. De les wordt afgesloten met een korte meditatie / visualisatie. Werknemers zijn na zo'n korte break fysiek en mentaal weer helemaal fris om de rest van de dag pruductief en met focus te vervolgen.
Kirsten_FC

Maatwerk

Als een medewerker vast loopt in zijn/haar werk door burn out of andere omstandigheden dan is niet alleen "praten" behulpzaam in het proces van herstel. Maar juist ook het terug in contact komen met je lichaam is dan van onschatbare waarde. Je leert de signalen van je lichaam (h)erkennen en zo blijf je beter binnen je eigen grenzen in plaats van jezelf telkens maar weer uit te putten. Lichaam en adem als sleutelfiguren naast de ratio om te werken aan herstel en voorkomen van terugval in oud gedrag. Hiervoor kan ik een meerweeks programma (denk aan +/- 6-8 wekelijkse bijeenkomsten) 1-op-1 of in kleine samengestelde groepjes verzorgen. maatwerk dus, daar houd ik van.