Yoga 4 all

Deze vorm van yoga is werkelijk voor iedereen. Je doet yoga op de mat daar waar het kan en aangepast op de stoel daar waar nodig of gewenst. Deze vorm zorgt ervoor dat je in beweging blijft. Je onderhoudt zo wat je nog kan. Het is zelfs goed mogelijk, als je langer bezig bent dat je fysieke mogelijkheden weer wat groter worden. Je versoepelt niet alleen je lichaam ook je geest en je denken komen tot rust en worden flexibel en jong gehouden. Je lijf en je geest zullen er in het dagelijks leven van profiteren en activiteiten lopen gemakkelijker.
De les wordt altijd gestart met een eerste moment van stil worden op de stoel. Daarna worden er bewegingen gedaan om het lichaam te versoepelen en te versterken. Elke les is er aandacht voor de adem. De adem is de verbinder tussen ons denken en ons lichaam. De adem kan ons helpen bij onszelf te komen en ontspanning te vinden.
Zachte ademoefeningen maken ons steeds bewuster van onszelf en hoe we ons op dat moment voelen. Als we ons hele lichaam hebben doorlopen met bewegingen op en naast de stoel zal de les worden afgesloten. Met een moment van rust door een geleide ontspanning of middels visualisatie. Deze eindontspanning kan zowel liggend op een dikke mat of zittend op een stoel worden uitgevoerd. Telkens bekijken we wat binnen je mogelijkheden ligt.
Yoga 4 all is zoals de naam ons al doet geloven goed voor iedereen. Yoga 4 all kan stress verminderen, bloeddruk verlagen en geeft je een positievere levensinstelling. Yoga levert een positieve bijdrage leveren aan de ervaren levenskwaliteit en dus de ervaren gezondheid.

ervaring C.

"Vroeger heb ik jaren yoga gedaan. Maar door mijn leeftijd lukte het me niet meer om te gaan liggen op een yogamat en ben ik gestopt. Sinds Kirsten stoelyoga geef heb ik me weer opgegeven en het bevalt me echt goed. Zittend op de stoel werken we door het hele lichaam heen en kan ik ook echt tot rust komen. Kirsten heeft alle aandacht voor iedereen en neemt je elke week mee op reis."