Stoelyoga

Stoelyoga zorgt ervoor dat je in beweging blijft. Je onderhoudt zo wat je nog kan. Het is zelfs goed mogelijk, als je langer bezig bent met stoelyoga, dat je fysieke mogelijkheden weer wat groter worden. Je versoepelt niet alleen je lichaam ook je geest en je denken komen tot rust en worden flexibel en jong gehouden. Je lijf en je geest zullen er in het dagelijks leven van profiteren en activiteiten lopen gemakkelijker.
De les wordt altijd gestart met een eerste moment van stil worden op de stoel. Daarna worden er bewegingen gedaan om het lichaam te versoepelen en te versterken. Elke les is er aandacht voor de adem. De adem is de verbinder tussen ons denken en ons lichaam. De adem kan ons helpen bij onszelf te komen en ontspanning te vinden.
Zachte ademoefeningen maken ons steeds bewuster van onszelf en hoe we ons op dat moment voelen. Als we ons hele lichaam hebben doorlopen met bewegingen op en naast de stoel zal de les worden afgesloten. Met een moment van rust door een geleide ontspanning of middels visualisatie. Deze eindontspanning kan zowel liggend op een dikke mat of zittend op een stoel worden uitgevoerd. Telkens bekijken we wat binnen je mogelijkheden ligt.
Stoelyoga is geschikt voor iedereen. Maar vooral voor mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheidsproblemen niet meer gemakkelijk op de mat kunnen gaan liggen. Stoelyoga kan stress verminderen, bloeddruk verlagen en geeft je een positievere levensinstelling. Kortom stoelyoga kan een positieve bijdrage leveren aan de ervaren levenskwaliteit en dus de ervaren gezondheid.

Stoelyoga voor mensen met hart- en vaatziekten

Speciaal voor mensen met hart- en vaatziekten biedt ik yoga aan op de stoel. Naast alle aspecten die in yoga en yoga op de stoel aan bod komen is er speciale aandacht voor ontspanning. Het weer ruimte creëren in je hartgebied is daar een terugkerend onderdeel van. Door ziekte en ervaring is het vertrouwen in lijf en leven op losse schroeven komen te staan. Om dit vertrouwen weer te herstellen is een zachte en vriendelijke aanpak gewenst. Je hebt namelijk je fysiek hart maar ook je emotioneel hart. Een hart waarin angst, liefde, blijdschap en nog veel meer huist. Zaak dus goed voor je hart te zorgen. Ik nodig je van harte uit mee te komen doen.
Zelf heb ik een erfelijk verdikte hartspier met als gevolg last van boezemfibrilleren en atriumflutter. Ik weet wat het is angstig te zijn, je niet helemaal lekker te voelen en te leven met iets waar een buitenstaander niks van kan zien. Ik laat graag mijn hart sneller kloppen om je mee te nemen op reis naar meer vertrouwen en ontspanning in je leven.

ervaring C.

"Vroeger heb ik jaren yoga gedaan. Maar door mijn leeftijd lukte het me niet meer om te gaan liggen op een yogamat en ben ik gestopt. Sinds Kirsten stoelyoga geef heb ik me weer opgegeven en het bevalt me echt goed. Zittend op de stoel werken we door het hele lichaam heen en kan ik ook echt tot rust komen. Kirsten heeft alle aandacht voor iedereen en neemt je elke week mee op reis."